baltazar clanak2

Što je radionica Baltazar?
Tradicionalni pustolovni laboratorij profesora Baltazara je filmska radionica koja trinaesti put ovoga ljeta otvara svoja vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost odnosno animirane filmove. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga.

Što te očekuje na radionici?
Jednom davno živjela je lijepa princeza čiji su obrazi bili crveni kao ruža, a koža bijela kao snijeg. Zato su je i zvali Snjeguljica. Riječ je, naravno, o slavnom crtiću koji smo svi stotinu puta gledali i prepričavali. A znaš li da se radi o prvom dugometražnom animiranom filmu? Znaš li da je Mickey Mouse, jedan od najpopularnijih crtanih likova, ujedno i naslov prvog zvučnog animiranog filma? Jesi li se ikad zapitao/la što je to zapravo animirani film? U čemu se razlikuje od igranog ili dokumentarnog filma? Animirani film nije bilo kakva animacija, mora imati svoju radnju, a likovi i pozadina su nacrtani. Ako si spreman/na oživjeti niz svojih crteža, ispričati priču u pokretu, zajedno s nama maštati, udahnuti ljubav prema filmskoj umjetnosti, pustolovni laboratorij profesora Baltazara nestrpljivo te čeka.

Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem se djeca upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Prolaze se svi segmenti: razrada priče, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, osnove animacije i produkcije. Djelić uvoda bit će posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje njezinih osnovnih principa i zakona, poput "squash & stretch" i slično. Nakon upoznavanja s osnovama nastavljamo s izradom kratkog animiranog filma. pri čemu polaznici uz mentore prolaze sve segmente koje su naučili u "teorijskom" uvodu. Tehnika koju će polaznici upoznati jest kombinacija CGI i Cut-Out i stop animacije. Posvetit ćemo se i auditivnim segmentima animacije (šumovi, glazba, voice-overi). Uz prezentaciju i objašnjenje odradit ćemo i praktični dio snimanja šumova i voice-overa za film i naučiti kako se glazba najpraktičnije implementira u finalni proizvod. 

Gdje i kada?
Dječji vrtić Rin Tin Tin
 (Uspon Svetog Stjepana 1) od 10. do 18. srpnja (izuzev subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja) 2019. godine.

Rok za prijavu i broj polaznika?
Rok za prijave je do 27. lipnja ili do ispunjenja kapaciteta. Broj pustolova je ograničen na 30 polaznika, dvije grupe po 15, a termini će se popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne se prijave neće uzimati u obzir. Nakon zatvaranja prijava bit ćete obaviješteni o svim potrebnim informacijama. Jutarnji termini rezervirani su za mlađe polaznike od 7 do 9 godina, a popodnevni za one od 10 do 12 godina.

Kako se mogu prijaviti i koliko iznosi kotizacija?
Kotizacija je 400,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 300,00 kuna.

PRIJAVNICA - sva mjesta su popunjena


Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila marina@pulafilmfestival.hr.

P.S.
Premijera filma nastalog u sklopu radionice održat će za vrijeme Pulskog filmskog festivala. Sve roditelje, staratelje, prijatelje, braću i sestre pozivamo da svojom nazočnošću poprate završnu projekciju.

predsjednica hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu pulaplus