logo mob crni

logo crni

logo crni

Preostalo do Festivala:
2
2
dan(a)
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Dodijeljena snimateljska nagrade Nikola Tanhofer u pulskoj Areni

tanhoferCLANAK

Jana Plećaš, Vjeran Hrpka i Igor Martinović ovogodišnji su dobitnici prestižne snimateljske nagrade Nikola Tanhofer za 2016. godinu. Dobitnicima je nagrada uručena u pulskoj Areni, a u sklopu 64. Pulskog filmskog festivala.

Za ovogodišnje laureate snimateljske nagrade „Nikola Tanhofer“ stručni žiri u sastavu Stanko HercegMirko Pivčević i Darko Šuvak odabrao je i nagradio tri imena.

„Snimateljski rad Jane Plećaš u filmu 'Ne gledaj mi u pijat' umjetnički je rad najviše kategorije. Jana je svojom filmskom fotografijom napravila film boljim, što je ishodišni motiv svih direktora fotografije“ objašnjenje je uz koje je stručni žiri dodijelio nagradu „Nikola Tanhofer“ snimateljici Jani Plećaš za dugometražni film „Ne gledaj mi u pijat“ redataljice Hane Jušić.

Nagrada „Nikola Tanhofer“ za kratkometražni film „Iza lica zrcala“, redateljice Katarine Zrinke Matijević, uručena je i snimatelju Vjeranu Hrpki koji je „iskoristio skromne produkcijske uvijete kao prednost, uvjerljivo iskazujući zamjetnu vještinu u prepoznavanju ljepote prirodnog osvijetljenja.“, a snimatelju Igoru Martinoviću za TV seriju „Kuća od karata“ jer je „sustavno snimateljskim izražajnim sredstvima pridonio dojmu koji ostavlja serija „Kuća od karata“, od glumačkih izvedbi do uvjerljivosti scenografije i tečnosti filmskog izlaganja“.

Nagrada „Nikola Tanhofer“ dodjeljuje se za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.

Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije: dugometražni film, televizijska serija i kratkometražne filmske forme. 

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona
Preostalo do Festivala:
2
2
dan(a)

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus